10:00 pm - Četvrtak Juli 24, 2014
ZDK kanton (3)

Stigla samo jedna validna ponuda za 5 miliona KM

Premijer smjenjene Vlade Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić (SDP) i ministrica finansija Sabina Heljić (NSRzB), prilikom donošenja odluke o dodatnom kreditnom... Čitaj dalje»

sjednicaoscz1

Šteta koju je izazvala prirodna nesreća u Kaknju procijenjena na 28.571.586...

Općinski štab civilne zaštite Kakanj kojim komanduje općinski načelnik Nermin Mandra održao je danas sjednicu na kojoj je usvojeno nekoliko važnih odluka koje se odnose na... Čitaj dalje»

PosjetaOpiniTuzla,arhiv

Ispravljena je višedecenijska nepravda. Danas je historijski dan za Kakanj ...

Veliki dan za Kakanj. Ispravljena je velika nepravda sa kojom su građani Kaknja decenijama odlazili na počinak i budili se znajući da oni i njihov grad nemaju niti minimalnu... Čitaj dalje»

partizanskejedinice

Program obilježavanja 27. jula – Dana ustanka naroda BiH

Općina Kakanj i Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. općine Kakanj pripremili su Program obilježavanja 27. jula –... Čitaj dalje»

Rijeka se na put izlila u Brnjicu

Radovi u Brnjicu na sanaciji korita rijeke.

Služba za poduzetništvo Općine Kakanj, u saradnji sa Službom civilne zaštite, realizira aktivnosti na saniranju posljedica nedavne elementarne nepogode. U okviru saniranja... Čitaj dalje»

Snimci Kaknja

Pogledajte najnovije snimke Kaknja iz zraka koje je uradio Renato Kristić. ...

Snimci mladog autora Renata Kristića iz Kaknja koje on pravi pomoću multirotor letjelice zadivili su sve one koji su gledali njegove video uradke. Nakon što smo podijelili... Čitaj dalje»

Elvedin Grabovica

Prekinuta sjednica: Bez izjašnjavanja o Bloku 7 i Bloku 1

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH prekinuta je nakon rasprave o Informaciji o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekt izgradnje... Čitaj dalje»

mirsad zaimovic

Nedostaje novca za isplatu penzija, za povećanje od 5 posto nije bilo sreds...

Predsjednik Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju o izvještajima revizije finansijskih izvještaja javnih preduzeća, agencija i fondova iz nadležnosti Parlamenta FBiH... Čitaj dalje»

Vijesti

1

Tajni zatvori CIA-e: ECHR osudio Poljsku za saučes...

Evropski sud za ljudska prava (ECHR) osudio je u četvrtak Poljsku za “saučesništvo” u realizciji programa tajnih zatvora CIA-e za navodne teroriste. Varšava je osuđena zbog svoje uloge u... Čitaj dalje»

2

Šaban Šaulić mora prekinuti karijeru? Vijest rastu...

Da li će Šaban stvarno okončati svoju karijeru i otići u zasluženu “penziju”, ostaje za vidjeti… Nekrunisani kralj folka, Šaban Šaulić u velikim je problemima. Naime, kako se priča po... Čitaj dalje»

3

Sud smanjuje kaznu Suarezu!

Izvor iz Lausanne tvrdi da su velike šanse da CAS potvrdi kaznu devet utakmica suspenzije za Urugvaj, a poništi onu o četiri mjeseca zabrane. Ipak je Barcin utjecaj snažan… Sportski... Čitaj dalje»

4

Čini vam se da tačke kruže? Pogledajte bolje i neć...

Tačke kruže unutar kruga. Možda da, a možda i ne. Na ovoj optičkoj iluziji bijele tačke izgledaju kao da kruže unutar crvenog kruga. Ali nije tako. Zapravo se kreću pravocrtno, s jedne na... Čitaj dalje»

5

Šest najvećih zabluda o prestanku pušenja

I sami znate da postoje mnogobrojne zdravstvene koristi koje se povezuju sa prestankom pušenja, ali isto tako postoje i mnogobrojne zablude kada je u pitanju sam prestanak. Ukoliko vi ili neko koga... Čitaj dalje»

6

Nestao alžirski avion sa 110 putnika

Aviokompanija Er Alžir saopštila je da je izgubila kontakt sa svojim avionom oko sat vremena nakon što je danas poletio iz Burkine Faso. Prema prvim informacijama, u pitanju je “erbas... Čitaj dalje»

7

Šta početno slovo imena govori o vama?

Pronađite početno slovo vašeg imena i vidite da li ono zaista opisuje vaš karakter… A Osobe čije ime počinje slovom A su marljive, veliki su radnici, ali vole i komfor i uživanje. Nikada... Čitaj dalje»

8

Niste ni slutili šta sve možete s aluminijskom fol...

Aluminijumska folija može pomoći u brojnim kućnim poslovima. Ako ste do sad aluminijumskom folijom samo uvijali ostatke hrane i koristili je isključivo u poslovima u kuhinji, niste iskoristili... Čitaj dalje»

9

U SAD-u ubijen 21-godišnji Nedžad Botonjić, porodi...

U gradu Jacksonvilleu u američkoj saveznoj državi Florida ubijen je Nedžad Botonjić porijeklom iz Bosne i Hercegovine, javljaju američki mediji. Ovaj 21-godišnjak ubijen je u 6.30 sati na... Čitaj dalje»

10

PREMIJERNO – Održana promocija spota hora &#...

U Omladinskom centru u Kaknju u utorak 22.jula je promovisan spot ilahije pod nazivom „Posljednji dah“ u izvedbi kakanjskog hora „Bostan“. Hor Bostan je neformalno osnovan u Kaknju početkom... Čitaj dalje»

Posljednje

više u posljednje »
Kolumne
Selmnan Rustempasic

Šemsudin – svjetlo vjere

Piše: Selman Rustempašić Prije tačno godinu dana, na Ramazan, Goran Zubac je uhapsio državnog zastupnika Šemsudina Mehmedovića. Ramazan, devet sati ujutro. Mnogo pitanja a nema valjanih... Čitaj dalje»

Adnan Bajric1

“Zmajevi” će opet nebom letjeti Ne trebaju nam laž...

Daleko je 30. novembar 1995. godine i prva zvanična utakmica fudbalske reprezentacije BiH, početak historije, koja je ispisana brojnim imenima... Čitaj dalje»

Zašto bošnjački lideri liče na Dodika?

Tarik Lazović

“Obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je prošlo osam godina  od pada „aprilskog paketa“ ustavnih promjena.” Tako bi zvučalo... Čitaj dalje»

Političko licemjerstvo je odraz malograđanštine

Blue Mosque in Istanbul, Sea of Marmara in background

Piše: mr. Emir Demir Kultura političkog licmjerstva/dvoličnjaštva/munafikluka zastupljena je u zaostalim društvima bez obzira na nivo procesa edukacije,... Čitaj dalje»

Robin Hud iz Bosne

Selmnan Rustempasic

Većina nas je vjerovatno čula za Robin Huda, kralja pljačkaša. Taj veseli lik iz Engleske mitologije I folklora je uveseljavao naša dječačka srca. Ovih... Čitaj dalje»

Ljudi i vrijeme
Snimci Kaknja

Pogledajte najnovije snimke Kaknja iz zraka koje je uradio Renato...

Snimci mladog autora Renata Kristića iz Kaknja koje on pravi pomoću multirotor letjelice zadivili su sve one koji su gledali njegove video uradke. Nakon što smo podijelili snimke i nevjerovatno... Čitaj dalje»

Ledeni čovjek

Vim Hof – čudo od čovjeka

Napolju je prilično hladan zimski dan i studenti Univerziteta Minesota žure na nastavu. Vim Hof se pojavljuje na vratima amfiteatra noseći samo... Čitaj dalje»

Kakanjac Amir Kadić osvojio put u Brazil (VIDEO)

Amir Kadić - bavi se freestyle nogometom

”Odigraj, snimi i otputuj u Brazil sa Bh Telecomom” je takmičenje koje je u proteklom periodu organizovao BHTelecom.  Takmičenje se sastojalo od slanja... Čitaj dalje»

Momir Bojić vozi najbolju VW Bubu na svijetu napravljen...

lesenavto2

Kao mnogo muškaraca ovakvih godina, 71-godišnji Momir Bojić iz Čelinca kod Banja Luke odlučio se, da sad kad je u penzionu, napravi auto svojih snova.... Čitaj dalje»

Abid Ćosić iz Kaknja: Sramota je prositi, ali dužnost j...

Adib

U ulici Kralja Tomislava u Sarajevu, zatekli smo dedu Abida Ćosića iz sela Javor kod Kaknja. Sjedio je na rubu ulice i držao papir sa molbom da mu se... Čitaj dalje»

Magazin
sabansauli

Šaban Šaulić mora prekinuti karijeru? Vijest rastužila sve ljubit...

Da li će Šaban stvarno okončati svoju karijeru i otići u zasluženu “penziju”, ostaje za vidjeti… Nekrunisani kralj folka, Šaban Šaulić u velikim je problemima. Naime, kako se priča po... Čitaj dalje»

krug

Čini vam se da tačke kruže? Pogledajte bolje i neć...

Tačke kruže unutar kruga. Možda da, a možda i ne. Na ovoj optičkoj iluziji bijele tačke izgledaju kao da kruže unutar crvenog kruga. Ali nije... Čitaj dalje»

Šest najvećih zabluda o prestanku pušenja

Slika Ilustracija

I sami znate da postoje mnogobrojne zdravstvene koristi koje se povezuju sa prestankom pušenja, ali isto tako postoje i mnogobrojne zablude kada je u pitanju... Čitaj dalje»

Niste ni slutili šta sve možete s aluminijskom folijom ...

folija alu

Aluminijumska folija može pomoći u brojnim kućnim poslovima. Ako ste do sad aluminijumskom folijom samo uvijali ostatke hrane i koristili je isključivo u... Čitaj dalje»

Šta početno slovo imena govori o vama?

12965490-fire-burning-letter

Pronađite početno slovo vašeg imena i vidite da li ono zaista opisuje vaš karakter… A Osobe čije ime počinje slovom A su marljive, veliki su... Čitaj dalje»

Nightlife
Scena

Ludi provod u Sceni

Sjajna atmosfera vladala do kasnih noćnih sati Scena je ovog puta bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Zabava je trajala do kasnih noćnih sati gdje su mladi Kakanjci i Kakanjke mogli da... Čitaj dalje»

Nightlife Subotnji izlaz u Planu B

Subotnji izlaz u Planu B

Kao i svake subote u popularnom caffe-baru Plan B je vladala odlična atmosfera. Odličan subotnji party začinili su zvuci popularne narodne i... Čitaj dalje»

Valentinovo u Nuru

Valentinovo u Nuru

Februar četvrnaesti je u svijetu poznat dan kao Dan zaljubljenih. Mnogi će taj dan iskoristiti kako bi svojoj odabranoj osobi pokazali više pažnje nego li... Čitaj dalje»

Party protesti u Sceni

Party protesti u Sceni

U caffe baru Scena je sinoć bila zaista odlična atmosfera. Za odličnu muziku se pobrinuo poznati Kakanjski tonac Alem Sarač. Odličnog provoda ove kišne... Čitaj dalje»

Uvijek odličan provod u Nuru

Uvijek odličan provod u Nuru

Caffe Nur važi za jedan od najpopularnijih objekata u gradu gdje mladi ali i malo ozbiljniji vole provesti subotnje večer. Tako je bilo i ovog puta. Uvijek... Čitaj dalje»

Photogallery
Prvi put u Kaknju zajednički iftar za 3000 Kakanjaca (foto kakanj-x Melisa Mioč)

Photogallery: Zajednički iftar za 3000 Kakanjaca na stadionu Ruda...

Prvi put u historiji općine Kakanj je na stadionu gradskog fudbalskog kluba Rudar Kakanj je organizovan zajednički iftar za 3000 Kakanjaca. Organizator ovog jedinstvenog događaja, za koji se... Čitaj dalje»

IMG_8919

Photogallery: Sunčano vrijeme izmamilo brojne Kaka...

Temperatura danas je iznosila skoro 30 stepeni celzijusa. Subota, za nekog radni dok za nekog neradni dan. Brojni građani Kaknja su viđeni ovog... Čitaj dalje»

Photogallery: Navijači pred utakmicu Nigerija – B...

Navijači iščekivali pobjedu Zmajeva

Atmosfera pred utakmicu drugog kola Grupe F na Svjetskom prvenstvu u Brazilu koja je odigrana u ponoć sa subote na nedjelju, je bila na visokom nivou. Svi su... Čitaj dalje»

Photogallery – Dan otvorenih vrata Tvornice cemen...

Dani otvorenih vrata

Danas je u Kaknju po trinaesti put održan program pod nazivom “Dani otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj”. Hiljade Kakanjaca i Kakanjki je... Čitaj dalje»

Photogallery: Defile matuaranata Srednje mješovite škol...

IMG_7713

Maturanti Srednje mješovte škole su sinoć prodefilovali ulicama Kaknja. Njih 256 sinoć je defileom ulicama Kaknja završilo svoje srednjošklsko... Čitaj dalje»

Politika
Foto: D. ĆUMUROVIĆ

Emir Suljagić, kandidat DF-a za člana Predsjedništva BiH: SDP će ...

Glas za Izetbegovića je glas za Lagumdžiju na čelu Vijeća ministara. Glas za mene će biti glas za okončavanje politike po kojoj je Bosna od ulaza u BH Telecom do ulaza u Elektroprivredu BiH,... Čitaj dalje»

A-SDA

Spisak kandidata A-SDA za Skupštinu ZDK

Zvanično se medijima povodom kandidatskih listi za predstojeće izbore obratila i pres služba ASDA. Za sada zvanično ASDA biračima predstavlja... Čitaj dalje»

Anto Popović novi kandidat DF-a za hrvatskog člana Pred...

DF BiH

Zora Terzić-Šeremet, prvobitni kandidat Demokratske fronte Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na izborima u oktobru odustala je od ove... Čitaj dalje»

Ja sam budući član Predsjedništva BiH: Ko je vaš favori...

Foto: Depo.ba

Imena svih kandidata za članove Predsjedništva BiH su poznata. I dok će se utrka za srpskog i hrvatskog člana Predsjedništva odvijati tek između vrlo... Čitaj dalje»

Pirić: Ukupno 7.877 kandidata, provjere traju do 8. avg...

Maksida Pirić

Jučer u 16 sati istekao je rok kojeg su ovjereni politički subjekti za učešće na Općim izborima 2014. godine imali za dostavljanje kandidatskih listi, a... Čitaj dalje»

Scitech
Google-Chrome-2

Google Chrome uništava bateriju vašeg laptopa

Prije nekoliko se dana na Internetu pojavila priča o nesvakidašnjem propustu u Googleovom pregledniku Chrome. Primijećeno je da korisnici Windowsa s instaliranim Chromeom puno brže isprazne... Čitaj dalje»

39fea2e4-9f45-4910-8cf1-04264f68782fEdIT_logo_white.jpg

Učesnici ljetnje škole EdIT izazvali oduševljenje ...

Završena je ljetna škola EdIT  2014, koja se odvijala na dvjema lokacijama, u Sarajevu i u Banjoj Luci. Na završnom predstavljanju projekata u... Čitaj dalje»

Uskoro neograničeni mobilni paketi u BH Telecomu?

bhtelecom

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, BH Telecom je u završnoj fazi komercijalnog puštanja novih paketa u mobilnoj i fiksnoj mreži, koji bi... Čitaj dalje»

GOOGLE TRAŽI RADNIKE: Nije vam potrebna diploma fakulte...

gugl-foto-ap-1401622189-507733

Od diplome puno su im važnije druge sposobnosti kandidata – poput mogućnosti učenja, odnosno brzog rešavanja problema, izvlačenja zaključaka iz... Čitaj dalje»

Lažni Apple ‘iPhone 6′ već u prodaji: Kopij...

article-2691980-1FA46B7700000578-265_634x409

Apple nije potvrdio bilo kakve detalje o nadolazećem famoznom iPhoneu 6, ali to pojedincima nije predstavljalo problem tako da se već nalazi na “web... Čitaj dalje»

SP 2014
Legende koje su nas vodile kroz SP 2014

Biseri BHT komentatora iz Brazila od kojih ćete plakati od smjeha...

Nasmijmo se svi – ako ste propustili koji od bisera, na društvenim mrežama već kruži lista izdvojenih komentara komentatora Javnog servisa BIH iz Brazila, sa SP u nogometu –... Čitaj dalje»

croatia-v-iceland-fifa-2014-20131119-210122-583

Historičar Božidar Kljajević dokazao: Pola hrvatsk...

Naše komšije iz Srbije izgleda i dalje boli što se nisu uspjeli plasirati na netom završeni Mundijal u Brazilu pa je njihov... Čitaj dalje»

Messi najbolji igrač, Neuer najbolji golman

Neuer Messi

Argentinac Lionel Messi proglašen je za najboljeg igrača ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Messi je na Mundijalu postigao četiri gola... Čitaj dalje»

Jamesu Rodriguezu zlatna kopačka

JAMES RODRIGUEZ

Kolumbijac James Rodriguez najbolji je strijelac Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Rodriguez je na turniru u Brazilu postigao šest golova, jedan gol... Čitaj dalje»

Njemačka je na krovu svijeta!

Njemacka

U finalu 20. jubilarnog Mundijala koje je odigrano na Maracani Njemačka je pobijedila Argentinu nakon produžetaka rezultatom 1:0 i to golom Gotzea u 113.... Čitaj dalje»

Subscribe to Moda i ljepota

Moda i ljepota

Subscribe to Scitech

Scitech

Subscribe to Moj dom

Moj dom

Subscribe to ShowBiz

ShowBiz

Subscribe to Svijet

Svijet

Subscribe to Kultura

Kultura

Subscribe to Vremeplov

Vremeplov

Kemal Čelebić

Sjećanje na Kemala Čelebića i period kada je Kakanj slao poruke mira koje agresor nije hti...

Drugu polovinu jula i početak augusta 1991. godine u Kaknju su obilježili mitinzi za mir koje su organizirali građani Kaknja. Želju za životom u... Čitaj dalje»

Mensur Bliznović Ramos (lijevo) i Rifet Koprdža (desno)

19. godišnjica smrti heroja Kaknja i BiH Mensura Bliznovića Ramosa

14. jula 1995. godine, na Ahiret je u 26. godini života, u činu natporučnika, na dužnosti komandira Izviđačko-diverzantskog voda 7. muslimanske... Čitaj dalje»

Partizani

Iz historije: 17. jula 1943. godine formiran VFPO u čijem sastavu su s...

Visočko-fojnički partizanski odred (VFPO) je  formiran  17. jula 1943. godine u selu Han-Ivnica kod Kreševa. Odred je od formiranja bio... Čitaj dalje»

Close